Kantoorgebouw Edge Amsterdam-West alweer in verkoop

Hana Alternative Asset Management (HAAM) wil haar kantoorpand (54.415 m2) in Amsterdam-West  twee jaar en vier maanden na aankoop al weer verkopen, zo meldt PropertyEU.

HAAM kocht het gebouw in mei 2019 van de Nederlandse ontwikkelaar Edge Technologies, specialist in innovatieve en duurzame kantoorgebouwen. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de jaren 70 en wordt herontwikkeld voor APG, de oude eigenaar en tevens huurder.

De herontwikkeling is bekroond met Well Platinum en Breeam Outstanding certificaten. Het pand wordt gekenmerkt door een bijzondere glazen koepel, thermische energieopslag en zonnepanelen. Door het multifunctionele dak kan het gebouw meer energie genereren dan het verbruikt.

Volgens bronnen in de vastgoedmarkt heeft HAAM geen agent aangesteld om Edge Amsterdam-West te verkopen, maar probeert het zelf interesse te wekken voor het object. Het prijskaartje bedraagt € 300 mln.

Momenteel kent het gebouw een bezettingsgraad van 88,5%. De huurinkomsten bedragen bijna € 13 mln per jaar. APG is een huurovereenkomst overeengekomen tot 2038 met een onderbrekingsoptie in 2026. De leaseduur van Alliander is tot 2041.

img
Redacteur
Profiel