Jos Melchers wordt directeur Gebiedsontwikkeling bij gemeente Rotterdam

Jos Melchers is benoemd tot directeur Gebiedsontwikkeling bij Stadsontwikkeling, onderdeel van de gemeente Rotterdam.

Na jaren van economische recessie is de energie terug in de stad. Rotterdam heeft grote economische ambitie en veelbelovende initiatieven vanuit de markt dienen zich aan. Het cluster Stadsontwikkeling staat voor de opgave om partijen te verbinden maar ook om de controlerende en faciliterende rollen feilloos uit te voeren. De recente ontwikkelingen vragen om een cluster dat op korte termijn doeltreffend kan opereren. Om hier invulling aan te geven, wordt de directie van Stadsontwikkeling per 15 augustus 2017 versterkt met Jos Melchers als directeur Gebiedsontwikkeling. Hij wordt verantwoordelijk voor de financiële en commerciële aspecten van de stedelijke gebiedsontwikkeling.

Melchers werkt sinds 1985 in de vastgoedsector. Zo was hij onder meer als managing director bij MAB belast met vaak complexe, grootschalige, multifunctionele binnenstedelijke projecten. Rotterdamse projecten die onder zijn verantwoordelijkheid werden ontwikkeld zijn onder andere De Rotterdam en First Rotterdam. Het afgelopen jaar was hij directeur ontwikkeling bij MRP Development en partner in OperatieNL.

Melchers (1958) woont in Sassenheim, is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is bouwkundig ingenieur, afstudeerrichting Architectuur.