Intospace realiseert fruits & vegetables DC voor Picnic

Op businesspark Hogeweide in Geldermalsen is dinsdag de eerste paal geslagen voor het nieuwe distributiecentrum van online supermarkt Picnic. Het distributiecentrum van 33.000 m² wordt ontwikkeld door logistiek vastgoedontwikkelaar Intospace en gebouwd door Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel.

‘Supermarkt op wielen’ Picnic realiseert in Geldermalsen haar grootste Fruits & Vegetables Distribution Center en gaat hierin samenwerken met partners voor levering van verse groenten en fruit. Picnic bezorgt in Nederland, Duitsland en Frankrijk uitsluitend aan huis en heeft geen eigen winkels. Het bedrijf bezorgt haar boodschappen in 100% elektrische autootjes.

De eerste paal werd geslagen door Raymond Cohen (Picnic) en Jacoline Hartman (wethouder gemeente West Betuwe). Mede-oprichter van Picnic Michiel Muller benadrukte in zijn toespraak het belang van de ontwikkeling: “Wij realiseren hier een duurzaam distributiecentrum op een centrale, strategische locatie, waardoor we onze groenten en fruit-distributie kunnen optimaliseren. Samen met onze partners en leveranciers kunnen we met dit distributiecentrum innoveren en onze klanten van een nog betere kwaliteit groente en fruit voorzien. De samenwerking met intospace en Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel is een belangrijk element om tot zo’n mooi project te komen.”

Het warehouse wordt gebouwd met een Breeam 2020 certificering ‘Excellent’. Het perceel van intospace is zes hectare groot. Het pand is door intospace in samenwerking met Archifit ontworpen en voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen, zoals het gebruik van circulair staal.