Iconisch ensemble tegenover Centraal Station Amsterdam verkocht

Decoratiebedrijf Beekwilder neemt na een eeuw afscheid van haar iconische locatie in hartje Amsterdam. De vier geschakelde panden aan de Prins Hendrikkade gingen eind vorig jaar al over in Singaporese handen. 

Het Kadaster leert dat First Sponsor Group al eind 2022 voor € 10,5 mln eigenaar werd van het pand, eigenlijk vier geschakelde op de Prins Hendrikkade 16, 17, 18 en 19 recht tegenover het Centraal Station in Amsterdam. 

Vanaf de oprichting in 1923 is dit schowroom van meer dan 3.000 m2 van de firma Beekwilder dat door heel Nederland ondermeer winkels, horeca en zorginstelligen decoreert. Vanaf januari 2024 verhuist de Amsterdamse showroom naar Diemen waar het bedrijf al een logistiek centrum heeft aan de Verrijn Stuartweg 49. Met de levensgrote afscheidsgroet BYE in kerstverlichting neemt het bedrijf de komende maanden afscheid van de hoofdstad. 

First Sponsor Group is sinds 2015 actief in het ons land. Toen kocht het de kantoortoren Zuyderhoven I en hotel Arena Towers in Amsterdam. Sindsdien breidde de belegger haar Nederlandse kantoorportfolio uit in de hoofstad, maar ook in Den Haag, Bilthoven en Zeist. In september kocht het de Allianz Tower in Rotterdam.

Daarnaast bezit het bedrijf 19 hotels in Nederland, waarvan 17 via een 95% belang in Bilderberg Hotels.