Ibis Rotterdam Ahoy nadert voltooiing

Ontwikkelingsgebied Hart van Zuid in Rotterdam is binnenkort een hotel rijker. De top van het in aanbouw zijnde Ibis Styles hotel -Accor- werd onlangs bereikt. Het hotel moet het stadshart van Rotterdam Zuid verder verlevendigen.

De toeristische trekpleister met 250 kamers is langjarig verhuurd aan de Duitse HR Group. Naar verwachting wordt het gebouw na de zomervakantie opgeleverd. Aannemer BOBgroep realiseert Ibis Styles in opdracht van Foruminvest, inclusief de volledige afbouw en inrichting.

Voor Jolanda Jansen, CEO van Rotterdam Ahoy, gaat met de komst van een hotel een langgekoesterde wens in vervulling. “Rotterdam Ahoy heeft al jarenlang de wens om een hotel naast haar evenementenlocatie te krijgen. Nu het recent geopende Rotterdam Ahoy Convention Centre en de muziek- en theaterzaal RTM Stage op volle toeren draaien en veel extra bezoekers aantrekken, is de vraag naar dit hotel alleen maar groter geworden. We zijn dus heel blij dat de realisatie ervan met alle betrokken partijen zo voorspoedig is verlopen en dat het hotel dit najaar in gebruik zal worden genomen.”

Volwaardig centrumgebied

Chantal Zeegers, wethouder Wonen van de gemeente Rotterdam, markeerde het hoogste punt, op zo’n veertig meter, met een plaquette. De komst van het hotel naast Rotterdam Ahoy is volgens Zeegers een mooie toevoeging aan Hart van Zuid. “Het gebied rond het Zuidplein groeit uit tot een volwaardig centrumgebied, voor de 210.000 bewoners van Zuid tot aan bezoekers wereldwijd. Het hotel wordt gebouwd met oog op de toekomst door hoge isolatiewaarden, een dak vol zonnepanelen en verwarming middels restwarmte van de Rotterdamse industrie.”