ING Real Estate Finance plant samen met klanten ‘vastgoedbos’

ING Real Estate Finance gaat een 'vastgoedbos' aanplanten in Nederland en Bolivia om een deel van de CO2-uitstoot van haar vastgoedportefeuille te compenseren.

ING REF heeft de laatste jaren al veel actie ondernomen om het vastgoed te verduurzamen en het aanplanten van de bomen is om een deel van de resterende uitstoot verder terug te brengen. Het gaat in Nederland om 19 hectare nieuw bos, in Bolivia wordt 170 hectare nieuw bos gerealiseerd. Dit doet ING Real Estate Finance samen met haar klanten. Ook andere Nederlandse vastgoedpartijenkunnen hieraan deelnemen.

Hein Wegdam, directeur ING Real Estate Finance Nederland: “We blijven ons inzetten om de CO2-uitstoot van vastgoed verder te verlagen en willen de nog resterende uitstoot zo veel mogelijk compenseren door bomen te planten samen met onze klanten. We zijn daarom een samenwerking aangegaan met Trees for All, een stichting die gespecialiseerd is in boomplantprojecten en wereldwijd projecten onderneemt.”

In Nederland gebeurt de plant op verschillende plekken; te beginnen in Limburg. Dit wordt stapsgewijs uitgebreid naar andere provincies. In Bolivia worden inheemse bomen, fruitbomen, koffie- en cacaostruiken aangeplant door boeren.

 

 

img
Redacteur
Profiel