Huurwoningen op voormalige kerklocatie in Rotterdam

Accresco Vastgoed realiseert op de voormalige locatie van de Vredevorstkerk en twee leegstaande schoolgebouwen in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek een nieuw project met 74 huurwoningen.

Project Salix bestaat uit 60 appartementen en 14 gezinswoningen met aantrekkelijke buitenruimtes. Accresco kocht de locatie al in 2017, van corporatie SOR. 

De huurwoningen zijn er voor starters, gezinnen en senioren. De 60 appartementen zijn beschikbaar van 52 m² tot 97 m² en de 14 gezinswoningen hebben een oppervlakte van ruim 120 m². Alle woningen beschikken over een privé buitenruimte (balkon of terras) en iedere bewoner heeft toegang tot de gezamenlijke binnentuin.

Bij de ontwikkeling worden diverse duurzame elementen toegepast, waaronder een collectieve energieopwekking middels warmtepompen (warmte en koeling) en PV-panelen. Met de ontwikkeling van Salix (wilg) wordt er een flinke kwaliteitsimpuls gegeven aan de buurt waar nieuwe (huur)woningen zeer gewenst zijn om de doorstroming te bevorderen. Naar verwachting wordt het project in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd.