Huurwoningen op het NDSM-terrein in Amsterdam opgeleverd

Vrijdag is project NoordDok met 309 sociale huurwoningen op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord opgeleverd aan de nieuwe eigenaar Woonstichting De Key.

De ontwikkeling van de appartementen, commerciële voorzieningen, inpandige fietsenstalling en garage was in handen van BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed. Met NoordDok helpt De Key 309 woonstarters tussen de 18 en 28 jaar aan een sociale huurwoning binnen de ring van Amsterdam.

NoordDok ligt aan de twee belangrijkste toegangswegen tot het NDSM-terrein met uitzicht over het IJ. De drie gebouwdelen, naar ontwerp van Moke Architecten, verwijzen naar het bijzondere industriële karakter van de historische werf. De appartementen variëren in grootte tussen de 30 en 50 m2. Op de begane grond is een garage voor bewoners gerealiseerd. De garage wordt omsloten door units met een brede commerciële bestemming (zorg, kantoor, bedrijfsruimtes en mogelijk horeca). Voorjaar 2020 opent hier onder andere een medisch cluster.

Het NDSM-terrein aan het IJ in Amsterdam-Noord ondergaat een transformatie van een voormalig industrieel havengebied naar een moderne plek om te wonen, werken en recreëren. In de afgelopen jaren zijn diverse nieuwbouw- en transformatieprojecten gerealiseerd zoals het nieuwe hoofdkantoor van HEMA, onderwijsinstelling ROC TOP, meerdere bedrijfslocaties en woongebouwen, een HEMA-winkel en diverse horeca. Ook is de passantenhaven Amsterdam Marina aangelegd. Het totale programma wordt in de komende jaren uitgebreid naar circa 5.000 koop- en huurwoningen, parkeervoorzieningen, vrijetijdsfuncties, commerciële ruimten, (kleine) kantoren en winkels.