Houten hoofdkantoor DPG Media in Amsterdam opgeleverd

Ontwikkelaar Being heeft een van de grootste hout-hybride kantoren van Europa opgeleverd  aan de toekomstige gebruiker, DPG Media.

Mediavaert, zoals het kantoorpand heet, heeft een metrage van 44.700 m², waarvan 31.600 m² kantoorvloer en staat aan de Van der Madeweg. Vanaf komende zomer wordt het de thuisbasis voor diverse redacties en radiozenders, waaronder de Volkskrant, Trouw, Parool, Qmusic, Joe en NU.nl.

Niet alleen kantoor

Het nieuwe kantoor is op maat voor DPG Media gemaakt met flexibele werkplekken, stilteruimtes en brainstormplekken, ook ruimte voor radio- en opnamestudio’s, restaurants, een koffiebar én een aansprekende eventlocatie aan de kade van de Duivendrechtsevaart. Een wisselwerking tussen vides en andere gedeelde ruimtes zorgt voor een open karakter en veel daglicht. Groenvoorzieningen in, op én rondom het gebouw creëren een inspirerende werkomgeving die het welzijn en de gezondheid van de gebruikers bevordert.

‘De zachte vormentaal’ in het ontwerp van Team V Architectuur introduceert een geheel nieuwe sfeer in de oorspronkelijke industriële context van de omgeving. Het landschap, naar ontwerp van Delva, omringt het gebouw met groen. Eerder realiseerde Being in Werkstad OverAmstel The Joan, een multifunctioneel werkgebouw dat in 2022 werd opgeleverd. 

Excellent

Het kantoor kent een uitzonderlijk lage CO2-uitstoot in relatie tot haar omvang dankzij het gebruik van maar liefst 6500 m³ hout, een energiezuinige ontwerp en de inzet van geavanceerde technologieën. De ontwikkeling streeft naar een hoge Breeam-certificering, met de score Excellent. 

Mediavaert is een ontwikkeling van Being in opdracht van DPG Media. Het ontwerp is afkomstig van het Amsterdamse architectenbureau Team V Architectuur, in samenwerking met Delva Landscape Architecture / Urbanism, Arup en DGMR. Drees & Sommer Netherlands verzorgt het kwaliteitstoezicht van realisatie tot en met oplevering. Besix Nederland is verantwoordelijk voor de bouw.