HousingAnywhere verzekert zich van financiering via BNP Paribas

HousingAnywhere heeft een middellange venture schuldfinanciering ontvangen van financiële dienstverlener BNP Paribas.

Europees platform HousingAnywhere, voor middellange tot langetermijnverhuur van woningen, heeft €8 mln aan risicodragend vreemd vermogen binnengehaald via BNP Paribas.

Met Kamernet en Studapart onder haar paraplu zegt HousingAnywhere jaarlijks meer dan 30 miljoen huurders te bedienen, voornamelijk studenten en young professionals. Sinds de oprichting in 2014 heeft HousingAnywhere een gestage groei doorgemaakt.

Overnames

Naast recente investeringen in eigen vermogen, zal dit kapitaal strategische overnames, productontwikkeling en marktexpansie ondersteunen. HousingAnywhere en BNP Paribas zien in deze transactie de weg naar toekomstige samenwerking op meerdere gebieden.

Deze nieuwste overeenkomst volgt op de overname van een meerderheidsbelang in Studapart in februari 2022, vlak na een substantiële Serie C-financieringsronde van € 24 mln net een jaar eerder, gericht op de overname van de Nederlandse speler Kamernet. Voorafgaand aan deze mijlpalen heeft HousingAnywhere met succes Stanzazoo in Italië, Rentmate in IJsland en Studenten WG in Duitsland overgenomen, waarmee een sterke aanwezigheid in heel Europa is opgebouwd.

Eerder dit jaar markeerde het platform een belangrijke mijlpaal door uit te breiden naar nieuwe steden in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waardoor het nu 125 steden in Europa en de VS omvat.