Hoofdkantoor Unilever Rotterdam verkocht voor € 86 mln

ROTTERDAM - Het 22.000 m² grote kantorencomplex aan het Weena 455 - 457 in Rotterdam is door BPF Bouwinvest, de vastgoedonderneming van BPF Bouw, en Stichting Pensioenfonds Unilever Nederland Progress, verkocht voor € 86 mln aan de Duitse assetmanager Real IS voor één van haar vastgoedfondsen ten behoeve van institutionele investeerders.

CB Richard Ellis begeleidde verkopers BPF Bouwinvest en ‘Progress’ bij deze transactie, samen met De Brauw Blackstone Westbroek voor begeleiding van het juridische traject en Rietmeijer Huisvestingsadviseurs voor de technische due diligence. NL real estate, dat een samenwerkingsverband heeft met Knight Frank, en Allen & Overy adviseerden Real IS.
Het kantorencomplex bestaat uit de hoogbouw van ca. 22.000 m2, de ondergelegen parkeergarage alsmede de naastgelegen laagbouw van ca. 2400 m2. Recentelijk is met Unilever voor de hoogbouw een nieuwe 10-jarige huurovereenkomst overeengekomen. Voor Unilever doet de hoogbouw dienst als corporate wereldwijd hoofdkantoor. De laagbouw is volledig verhuurd aan Hogeschool Tio. Tio verzorgt erkende dagopleidingen op hbo- en mbo-niveau op gebied van toerisme, hotellerie en eventmanagement.
Real IS fungeert, als volledige dochtermaatschappij van BayernLB, als de asset management organisatie voor commercieel vastgoed. Sinds 1991 werden meer dan 100 fondsen - waaronder vastgoed - met een totaal investeringsvolume van circa € 6 mrd geplaatst, zowel voor private als institutionele investeerders.