Hogeschool Tio start met hbo-opleiding makelaardij & vastgoed

Hogeschool Tio breidt per september aanstaande haar opleidingsaanbod uit met de hbo-opleiding makelaardij & vastgoed.

Tio wil studenten opleiden tot makelaar, projectontwikkelaar, taxateur of vastgoedadviseur. Het is de eerste particuliere opleider die deze opleiding aanbiedt. De opleiding kan gevolgd worden bij de vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam en Utrecht.

Volgens algemeen directeur Katinka Reuling is de vastgoedmarkt de afgelopen jaren sterk gegroeid. “Deze groei maakt dat wij niet alleen de vraag vanuit de markt zien toenemen, maar ook een steeds grotere behoefte aan een vastgoed gerelateerde opleiding zien ontstaan onder (toekomstige) studenten.”

Tio legt de focus op het ontwikkelen van salescompetenties, iets wat volgens de particuliere onderwijsinstelling door het beroepenveld in soortgelijke studies bij andere opleiders wordt gemist. De opleiding makelaardij & vastgoed is in de basis een driejarige hbo-opleiding. Het is tevens mogelijk de opleiding in vier jaar te volgen. Studenten kunnen desgewenst twee semesters in het buitenland studeren tijdens de minorfase.

img
Redacteur
Profiel