Hoge Breeam-score voor hoofdkantoor Vivat

Het hoofdkantoor van verzekeraar Vivat heeft een hoge duurzaamheidsscore behaald bij de laatste Breeam-certificatie.

Vivat, ondermeer bekend van de merken Zwitserleven en Reaal, behaalde 3 sterren op al de drie de onderdelen Beheer, Asset en Gebruik. Ondanks de strengere regelgeving wist Vivat haar score met twee sterren te verbeteren, ten opzichte van de laatste certificering. Hiermee schaart Vivat zich bij een selecte club van slechts twee bedrijven in Nederland.

Vivat heeft er voor gekozen om alle eigen kantoorpanden te verduurzamen volgens de zogenaamde Breeam-NL In-Use methodiek. Breeam is een internationaal keurmerk en staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Deze methodiek maakt de integrale duurzame prestaties van een gebouw inzichtelijk en brengt verbetermogelijkheden aan het licht. Vivat heeft nu de certificering ontvangen voor zowel asset, beheer en gebruik van het hoofdkantoor in Amstelveen.

Met de ervaring die Vivat heeft opgedaan bij de verduurzaming van zijn hoofdkantoor kunnen ook grote stappen zetten tot de verdere verduurzaming van al andere kantoorpanden van de verzekeraar. Daarnaast zijn er ook nog andere interessante mogelijkheden om het hoofdkantoor verder te verduurzamen die momenteel worden onderzocht. Denk hierbij aan: de plaatsing van zonnepanelen, het afkoppelen van gas en de plaatsing van groene of blauwe daken.