High Potentials 2018: Larissa Esser, Eastdil Secured

Larissa Esser werkt als senior vice president bij Eastdil Secured; een dochteronderneming van Wells Fargo gericht op real estate investment banking.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 23 maart 2018

Ze is gespecialiseerd in hotelvastgoed en adviseert hoteleigenaren en investeerders bij zowel verkoop als financieringstransacties. Haar focus ligt op de Nederlandse vastgoedmarkt, maar ze adviseert bij transacties door heel Europa.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Mijn enthousiasme, creativiteit, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.

Meest gebruikte app?
Evernote, Blinkist en Spotify.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen in het vastgoed veranderen?
Er staat veel te veranderen; digitale ontwikkelingen zijn niet lineair maar exponentieel en vastgoed is nog steeds een van de sectoren die technologisch het minst geavanceerd zijn. Specifiek voor hotels: van constructie (bijvoorbeeld pre-gefabriceerde modulaire kamers tot aan 3D-printing en gebruik van robots bij de constructie) tot aan vastgoedtransacties (gebruik van artificial intelligence bij contracten) en hotelmanagement (gebruik van technologie om contact te leggen met de klant; voor, tijdens en na het verblijf). We gaan een spannende tijd tegemoet!

Spannendste klus?
In Nederland heb ik aan een mooie lijst met klussen mogen werken; projecten waar ik stuk voor stuk erg trots op ben. Mijn eerste transactie was de sale- en leaseback van het American Hotel in Amsterdam, maar de verkoop van Pulitzer Amsterdam, DoubleTree by Hilton Amsterdam, W Amsterdam, Park Hotel Amsterdam, Bilderberg Hotels en Restaurants om een paar voorbeelden te noemen zijn stuk voor stuk fantastische projecten en ervaringen geweest. Daarnaast heb ik ook aan vele mooie transacties in het buitenland gewerkt, waarbij het Ritz Hotel in Madrid, Westin in Venetië en Fairmont Le Montreux Palace in Montreux ook zeker hoogtepunten zijn. Ik verwacht overigens heel binnenkort een paar mooie projecten aan dit lijstje mogen toevoegen…

Als u niet in het vastgoed was beland, dan...?
Dan zou ik nu professioneel polo spelen (of niet…)!

What keeps you ticking?
Hoteleigenaren met passie, creativiteit en trots.