High Potentials 2018: Huib Vaessen (36), APG

Huib Vaessen is in 2016 bij APG gekomen om het platform voor data en besliskunde van de volgende generatie voor onroerend goed te bouwen. In 2015–2016 was hij coo van GeoPhy. Van 2006 tot 2015 werkte hij als portfolio manager real estate bij Kempen Capital Management.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 23 maart 2018

Het belangrijkste de komende jaren?
Het verder uitbouwen van het data & decision science platform voor de vastgoedbeleggingen van APG, een van de grootste vastgoedbeleggers ter wereld. De tijden zijn enorm spannend en gaaf. Er zijn zoveel nieuwe databronnen en technologieën beschikbaar om snellere en betere beleggingsbeslissingen te nemen dat we met onze schaal hier een groot voordeel kunnen behalen en de mogelijkheden eindeloos zijn.

Meest gebruikte app?
Trello, daar hou ik mijn to-do lijstjes bij.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Onder andere: (1) meer algoritmes bij het bepalen van waarderingen, het nemen van beslissingen en het doen van marktonderzoek, (2) meer aandacht voor technologie en data governance bij de algemene bedrijfsvoering van een vastgoedbedrijf, en (3) minder zicht op toekomstig gebruik van het vastgoed.

Gelooft u in smart buildings?
Zeker!

Spannendste klus?
Mijn huidige opdracht bij APG. Digitalisering is in het algemeen een grote uitdaging van de sector, het is helemaal mooi dit te mogen doen bij een van de grootste beleggers met wereldwijde teams en voor Nederlandse pensioengerechtigden.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Inspiratie en energie.

What keeps you ticking?
Uitdagende projecten met mooie teams, waarbij ik mezelf kan blijven ontwikkelen.