High Potentials 2018: Dirk Dekker, Being Development

Dirk Dekker is mede-eigenaar van en vastgoedontwikkelaar bij Being Development.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 3, 23 maart 2018

Hij heeft expertise in zowel het (creatief) uitdenken van complexe vastgoedvraagstukken, als het project- en procesmanagement bij de realisatie van vastgoedontwikkeling. Klantgerichtheid en waardecreatie zijn daarbij de kernwoorden.
Zijn duurzame denken en doen is ook terug te zien in zijn voormalige rol als bestuurder van Social Venture, Return to Sender en mentor bij Rockstart Accelerator, Impact en Artificial Intelligence. www.linkedin.com/in/dirkdekker

Het belangrijkste de komende jaren?
De oplevering van een duurzaam, gezond en slim multifunctioneel, binnenstedelijk gebouw, waar je blij van wordt als je het ziet en als je er bent, én waar we (deels) eigenaar van zijn.

Als u niet in het vastgoed was beland, dan...?
Artificial intelligence of de gaming industry.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Doorzettingsvermogen, vooral bij het verduurzamen van de vastgoedsector.

Meest gebruikte app?
Van de 167 apps (even opgezocht) is het saai genoeg toch wel mail. Whatsapp, Linkedin en Instagram staan in de top-4.

Hoe gaan digitale ontwikkelingen het vastgoed veranderen?
Degene die geen ‘hoger doel’ hebben kunnen niet rendabel blijven opereren in een sector die op korte termijn nog extreem gaat veranderen. Vastgoed is data.

Gelooft u in smart buildings?
Zeker! Wij nemen momenteel zelf het initiatief als ontwikkelaar, uiteraard met strategische partners, om bij te dragen aan de versnelling van deze ontwikkeling. Het heeft enorme potentie, zolang je maar durft te kiezen.

Spannendste klus?
Yotel Asterweg Amsterdam. Het spanningsveld tussen de welbekende driehoek people, planet en profit is duidelijk merkbaar bij een ambitieus project. Dat geldt overigens ook bij het uitbouwen van ons bedrijf Being Development.

Wat neemt u van uw vakantie mee terug naar uw werk?
Inspiratie, rust, positieve energie en wat mooie verhalen.

What keeps you ticking?
De troep die we als mensheid maken (zoals bijvoorbeeld al het plastic in de zee) en de creatieve, vaak technologische oplossingen die ervoor worden gevonden. En ook het feit dat ik nog ga meemaken dat iemand op Mars loopt. Wonderbaarlijk!

Foto: Guus Baks