Het boterde al langer niet meer tussen eigenaars en beheerder Ouddorps resort

Voormalig beheerder Oasis Resorts wijt de failliete exploitatie van het Punt-West Hotel & Beachresort in Ouddorp aan een combinatie van onder meer Covid en teruglopende verhuur. Volgens de eigenaars van de vakantiewoningen is het faillissement echter een logisch gevolg van een conflict over de huurpenningen. 

De vakantieparkketen Oasis Resorts heeft op 7 november voor een deel van de activiteiten het faillissement aangevraagd, waaronder voor de exploitatie van het Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort aan het Grevelingenmeer in Ouddorp. Een week later werd daar ook het faillissement van Holiday Homes Rental B.V. aan toegevoegd.

Martijn Herfkens voorzitter VVE Hotel Punt West benadrukt dat noch het hotel noch het park failliet zijn. 'Alleen de ingehuurde verhuurorganisatie is failliet.'

Het Oasis Punt-West Hotel & Beach Resort aan het Grevelingenmeer werd in 2015/2016 ontwikkeld door Zeelenberg Ontwikkelingsmaatschappij voor € 35 miljoen. Het resort, goed voor 12.700 m2 bestaat uit 72 vrijstaande vakantiehuizen en 20 hotelappartementen. De vakantiewoningen werden direct verkocht aan particuliere eigenaren. 

Ontevreden over verhuur

Sinds 2015 verzorgde Oasis namens de verhurende eigenaren de verhuur van de woningen. 'Omdat dit al jaren tot grote ontevredenheid leidt bij eigenaren, heeft de VVE begin dit jaar een offerteverzoek uitgeschreven voor de verhuur vanaf 2025', vertelt Herfkens.

Uit deze "aanbesteding" is een lokale partij als winnaar naar voren gekomen, waardoor Oasis dit verhuurcontract per 1 januari 2025 zou verliezen. Deze uitkomst heeft de VVE net voor de zomer aan Oasis en haar directeur André Roelofs medegedeeld.

Diezelfde Roelofs hield het er tegen vrijetijdsplatform Pretwerk.nl in zijn commentaar op het faillissement op dat de redenen  lagen in de naweeën van Covid, de afnemende aantallen woningen in de verhuur en de verliesgevende exploitatie van restaurants op de resorts van Oasis.'

VVE vroeg faillissement aan

Volgens Herfkens is de reden echter een stuk concreter. De eigenaren van de vakantiewoningen in Ouddorp vroegen zelf het faillissement aan nadat de beheerer aangaf niet langer de vakantieverhuurpenningen te willen betalen. 'Op 20 oktober ontving de VVE een brief van de heer Roelofs dat ze de huurgelden van het derde kwartaal niet aan eigenaren zouden gaan uitbetalen. Hierop hebben eigenaren het faillissement van Holiday Homes Rental BV aangevraagd; de heer Roelofs heeft hierna ook snel zelf het faillissement aangevraagd. Deze zaken stonden op dezelfde dag in Rotterdam na elkaar op de rol.'

Herfkens noemt het 'uiterst merkwaardig' dat de beheerder na de voor hem ongunstige "aanbesteding" de huurgelden van het drukste vakantiekwartaal niet langer aan de eigenaren wenste te betalen. Ook acht Herfkens het niet mogelijk dat op basis van de conctractuele afspraken tussen Punt-West en Oasis de reguliere dienstverlening zo verlieslatend was als Roelofs beweerde.

De VVE en eigenaren beraden zich op dit moment voor op volgende stappen en onderzoeken de mogelijkheid de bestuurders aansprakelijk te stellen, zo mogelijk ook in privé.

 Oasis Resorts was inzake Punt-West niet bereikbaar voor commentaar. 

Laatste nieuws

Evenementen