Heijmans bouwt 264 huurappartementen in Leidsche Rijn

Heijmans won samen met Wonam en woningcorporatie Woonin in 2021 een tender van de Gemeente Utrecht. In het daarna uitgewerkte plan zijn 264 huurappartementen opgenomen in het hart van Utrecht Leidsche Rijn. 

Begin 2024 start Heijmans met de bouw van het project BLOEI030 aan het Berlijnplein in Utrecht. De omzetwaarde voor de bouw van het project bedraagt voor Heijmans €55 mln. In het nieuwe gebouw komen 156 sociale huurwoningen en 108 middenhuurwoningen. Ook komt er zo’n 1.500 m² aan maatschappelijke bedrijfsruimtes en werkplekken.

Het bijzondere aan het plan is dat veertig woningen bestemd zijn voor ‘beschermd thuis’, een samenwerking met het Leger des Heils. Hier kunnen mensen zelfstandig wonen met intensieve woonbegeleiding. Wonam en Woonin verhuren deze appartementen. BLOEI030 kan rekenen op een bijdrage van €3,3 mln uit de Startbouwimpuls van de Rijksoverheid.

Het complex krijgt zes woonlagen. De woonblokken bestaan uit samengestelde gebouwen, die vanbinnen beschutte pleinen, straten en hoven vormen. Elk gebouw heeft haar eigen architectuur en eigen karakter. Robert Kohsiek, directeur Wonam: ‘We zijn blij dat de bouw van BLOEI030 op korte termijn start. In de regio Utrecht is een groeiend tekort aan betaalbare woningen. Met dit project voegen we samen met Woonin 264 woningen in de sociale huur en middenhuur toe op een goede locatie.’