Harm Janssen benoemd tot nieuwe ceo BPD

Harm Janssen (49) treedt in december aan als ceo en bestuursvoorzitter van BPD Europe. Hij is de opvolger van Walter de Boer.

De Boer kondigde onlangs aan BPD te verlaten na een dienstverband van ruim dertig jaar. Janssen is sinds 2011 werkzaam bij BPD, eerst als regiodirecteur en de laatste twee jaar als algemeen directeur van de Nederlandse ontwikkelactiviteiten. Voor zijn carrière bij BPD was hij onder meer wethouder en loco-burgemeester in de gemeente Utrecht. Hij zal zijn nieuwe functie voorlopig blijven combineren met zijn huidige rol als algemeen directeur van BPD in Nederland.

“Ik heb Harm Janssen de afgelopen dertien jaar zien uitgroeien tot een zeer professionele en vaardige directeur. Zijn kennis van en ervaring met project- en gebiedsontwikkeling, gecombineerd met zijn bestuurlijke ervaring en de daarbij behorende processen in het publieke domein, maakt hem de ideale opvolger voor onze organisatie. De noodzaak tot nieuwe grote gebiedsontwikkelingen in publiek-private samenwerkingsvormen wordt steeds urgenter en sterker. Daar komt zijn ervaring meer dan goed van pas”, aldus vertrekkend ceo Walter de Boer.

Ook aandeelhouder Rabobank reageert verheugd op de benoeming van Janssen. “Hij is ook iemand die buiten de eigen verantwoordelijkheden en landsgrenzen kijkt. Als Rabobank zijn we ervan overtuigd dat onder Janssen’s leiderschap de activiteiten van de organisatie verder zullen uitgroeien, waarbij financieel en maatschappelijk rendement hand in hand zullen gaan”, zo verklaart Mariëlle Lichtenberg, lid van de groepsdirectie van Rabobank en voorzitter van de algemene vergadering van aandeelhouders van BPD.

Harm Janssen vormt vanaf 1 december de managing board met Alianne de Jong (cfro) en Gea Voorhorst (coo). Janssen: “Ik heb veel van Walter de Boer en andere bestuursleden geleerd de afgelopen jaren en ik kijk er naar uit om samen met mijn medebestuurders, moeder Rabobank en de collega's in Nederland en Duitsland ons vizier te richten op het ontwikkelen van nog meer betaalbare en duurzame leefomgevingen. Dat is heel hard nodig. Dit blijven we doen in nauwe samenwerking met onze partners bij gemeenten, woningcorporaties en diverse adviseurs en belanghebbenden. De opgaven in ruimtelijke ordening en de woningmarkten in het bijzonder zijn groter en complexer dan ooit. Ik ben ervan overtuigd dat juist wij als BPD, met onze meer dan 75-jarige ervaring, onze kennis en kunde en in samenwerking met onze partners, hierbij het verschil kunnen maken. Zo zorgen we samen voor een betaalbaar thuis voor iedereen en koppelen we dit aan de grote opgaven rondom natuur en klimaat.”

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen