Grote kantoortransacties domineren september

In de tweede week van september zette Meag de toon met een transactie die misschien wel de boeken ingaat als een van de grootste transacties van 2022.

Het Duitse investeringsbedrijf kocht op de Kop van Zuid een van de iconische torens die de Rotterdamse skyline rijk is. Het World Port Center, zoals de naam van het gebouw luidt, telt 35.500 m² aan kantooroppervlak, verdeeld over 32 verdiepingen. Volgens het Kadaster bedraagt de aankoopprijs € 193 mln.

In Amsterdam verwierf Aviva Investors het duurzame kantoorgebouw Zuiderhof II. Het kantoorgebouw, dat zich de buurman mag noemen van het voormalige ING-gebouw de Schoen, beslaat 17.600 m² kantoorruimte, verdeeld over 8 bouwlagen. Zuiderhof II is de derde grote aankoop van Aviva aan de Amsterdamse Zuidas in 2022. In maart dit jaar verwierf Aviva kantoorgebouw FOZ en in april kocht het Britse investeringsbedrijf de Vondel-portefeuille, die uit acht kantoorpanden bestaat.

In de PropertyNL datasheet van week 36 en 37 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.


Laatste nieuws

Evenementen