Groene kantoortoren FOZ in andere handen

Aviva Investors is de nieuwe eigenaar van kantoorgebouw FOZ op de Zuidas in Amsterdam. Het betreft 12.700 m² hoogwaardige kantoorruimte.

Naast het forse aantal kantoormeters zijn er winkelruimtes en een afgesloten binnentuin op de begane grond. FOZ is ene duurzaam gebouw met een energielabel A en een BREEAM In-Use certificering ‘Excellent’. Het kantoorpand ligt midden op de Zuidas, en is met station Amsterdam Zuid op loopafstand en de ligging aan de A10, goed bereikbaar.  

Het gebouw is momenteel verhuurd aan een aantal huurders, waaronder Simmons & Simmons, Snowflake en Coolblue.

De aankoop van FOZ maakt deel uit van de klimaattransitiestrategie en inzet van Aviva Investors om een uitstoot van netto nul te realiseren. George Fraser-Harding, fondsmanager bij Aviva Investors: ‘We zijn erg blij dat we FOZ hebben verworven, een iconisch gebouw op een prominente plek in het centrum van een van Europa's meest dynamische kantoormarkten. Het past bij onze bredere strategie voor klimaattransitie.'

Aviva Investors werd geadviseerd door DLA Piper, waarbij NL Asset Management verantwoordelijk is voor het doorlopende beheer van FOZ namens Aviva Investors. De verkoper werd geadviseerd door Loyens & Loeff en NL real estate | Knight Frank.