Greenport Venlo moet op zoek naar nieuwe directeur

Greenport Venlo is voor het grootste deel uitontwikkeld. Voor directeur ontwikkelingsbedrijf Greenport Venlo Ruud van Heugten is dat reden om zijn vertrek aan te kondigen. 

Van Heugten maakte via LinkedIn bekend ervoor te hebben gekozen om na zijn tweede termijn van vier jaar te stoppen als directeur van het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo.

Van Heugten (62), in het verleden lokaal, provinciaal en landelijk (als Tweede Kamerlid) actief voor het CDA, werkt sinds begin 2016 met een team aan de gebiedsontwikkeling Greenport Venlo. In die tijd werden flinke stappen gezet, zowel op fysiek vlak in het gebied als economisch voor de regio. Volgen de scheidend directeur is inmiddels het grootste deel van de bedrijventerreinen, de natuur en het landschap ontwikkeld. Dat betekent dat de aard van het werk gaat veranderen: minder ontwikkelen en meer beheer.

Lees ook: De verdozing voorbij: verticaal clusteren

Transitie naar beheer

Van Heugten: 'Samen met RvC en aandeelhouders zullen voor de afronding van de ontwikkeling en de transitie naar beheer keuzes gemaakt moeten worden, rekening houdend met de maatschappelijke context. Dit én de acht jaren dat ik nu alweer werkzaam in Venlo ben, lijken mij een goed moment om het stokje over te dragen.'

Van Heugten neemt definitief afscheid als er een opvolger is benoemd en een overdracht heeft plaats gevonden. Naar verwachting zal dat begin 2024 zijn.