Green plaatst vastgoedfonds Reeuwijkse Plassen Vastgoed cv

Green heeft medio mei het vastgoedfonds Reeuwijkse Plassen Vastgoed cv geplaatst, waar beleggers met elkaar investeren in een recreatiepark.

Green Reeuwijkse Hout heeft het initiatief genomen voor de plaatsing en participeert ook voor 20% in het fonds, wat betekent dat Green langjarig betrokken blijft bij het park.

Het fonds omvat het voorzieningengebouw, inclusief de zonnepaneleninstallatie en totaal 50 woningen in diverse typen. De differentiatie in het park, het beperkte onderhoud aan de woningen en het duurzame karakter van het product is ook van grote meerwaarde voor het vastgoedfonds.

De diversiteit aan woningen binnen het fonds is groot. Zo werd er geïnvesteerd in 2 studio’s type Sloene uit de eerste fase, 36 waterwoningen en -villa’s uit de tweede fase en 12 waterwoningen en -villa’s uit de derde fase. De typen variëren van 2, 4, 6, 8-persoons waterlodges en waterwoningen tot groepswoningen; de zogenaamde watervilla’s (10-, 12- en 20-persoons).

Het volume van de transactie bedroeg bijna € 20 mln. De eerste en tweede fase van het park zijn opgeleverd en in de verhuur opgenomen, wat maakt dat partijen direct rendement genieten. De bouw van de derde fase is gestart.

ParqGreen
Het project ParqGreen Reeuwijkse Plassen omvat totaal 283 waterlodges, -woningen en -villa’s in een waterrijke omgeving. Landal GreenParks verzorgt de verhuur, administratie en marketing van dit recreatiepark onder de naam Landal De Reeuwijkse Plassen.

De eerste en tweede fase van het park, bestaande uit 231 woningen, zijn inmiddels geopend en in de verhuur opgenomen. Het park is Green Key Gold gecertificeerd en op dit moment het meest duurzame recreatiepark van Nederland. In het park zijn voorzieningen als een verwarmd zwembad, een natuurspeeltuin en speelzolder, een koffiebar, een ijssalon, een Italiaans specialiteitenrestaurant, een parkwinkel en verhuur van sup’s, boten, fietsen en kano’s.