Gr8 Hotels haalt financiering van € 63 mln binnen

Veld Capital heeft een lening verstrekt aan Gr8 Hotels, een horecagroep die accommodatie biedt tegen betaalbare prijzen.

De lening van € 63 miljoen is verstrekt voor de herfinanciering van een stabiele portefeuille van tien horeca-activa in Nederland. Veld Capital is een particuliere krediet- en vastgoedspecialist.

Kleinkinderen

Gr8 Hotels is opgericht door drie leden van de familie Van der Valk, de oprichters en eigenaren van de Van der Valk hotelgroep, die wereldwijd meer dan honderd hotels exploiteert. Gr8 (spreek uit: great) Hotels is het bedrijf van Bas en Bob van den Nieuwenhuijzen en Martien Heinrichs, allen kleinkinderen van Gerrit van der Valk. Gr8 Investments begon in 2016 met de overname van Autogrill Nederland, waarmee zeven hotels, vijf Burger Kings, twee Starbucksfilialen en 18 AC Restaurants, een nieuwe eigenaar kregen.

De herfinanciering door Veld stelt Gr8 Hotels in staat om hun operationele prestaties voort te zetten en te profiteren van de huidige positieve marktdynamiek van de Nederlandse horecasector.

Portefeuille

De portefeuille van Gr8, geaggregeerd door een combinatie van acquisities en vastgoedontwikkeling in de afgelopen negen jaar, biedt gediversifieerde inkomsten, zowel via beheercontracten als standaard huurovereenkomsten. Het omvat betaalbare accommodatie van kwaliteit in belangrijke gebieden in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Breda, evenals een aanbod van eten en drinken dat wordt aangeboden door eersteklas operators zoals Starbucks, Burger King en La Place.