Generali stapt in Nederlandse logistiek met Quares als manager

De Italiaanse verzekeraar Generali stapt met haar vastgoedtak nu ook in Nederlands logistiek vastgoed. Het even ambitieuze Quares gaat het Nederlandse bezit managen. 

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 7/8, 26 augustus 2022

Quares Nederland heeft recent een mandaat voor property management diensten van Generali Real Estate gekregen. Inmiddels is de eerste aankoop door Generali afgerond. Het betreft DC De Burght, een modern distributiecentrum van ca. 26.000m² aan de Pieter Stuurmanweg 7 in Waddinxveen. Het gebouw is ontwikkeld door Wayland Real Estate en langjarig verhuurd aan TFC Holland, een groothandel in groente en fruit. 

Eerste acquisitie fonds

Generali zet de expansie in de Europese logistieke sector nu ook door naar Nederland. DC De Burght is de eerste acquisitie van het GRELF fonds, naar verwachting volgen er dit jaar meer aankopen. 

Ambitieus Quares

Op haar beurt is het voor oorsprong Belgische Quares ook ambitieus in Nederland. Onder aanvoering van de nieuwe countrymanager Remy van Horssen (ex CBRE) heeft de Amsterdamse vestiging een groeiend mandaat om nieuwe klanten in ons land te binden, onder meer op het vlak van property- en assetmanagement. 

Lees meer over ambities van Quares en Remy van Horssen in de komende uitgave van PropertyNL. Deze verschijnt 26 augustus.