Gemert stemt in met nieuw woonwinkelcomplex Elisabethplaats

Het college van de gemeente Gemert-Bakel heeft op dinsdag 17 mei in principe goedkeuring gegeven aan de plannen van BL Huisvesting en Holding Van Helvoort zn. uit Gemert voor herontwikkeling van de Elisabethplaats te Gemert.

Volgens de ontwikkelaars zorgt plan voor een stevige kwaliteitsimpuls en verrijking van het centrum van Gemert. Het plan staat garant voor een verdere versterking van de leefbaarheid van het winkelcentrum en voorziet in extra parkeervoorzieningen.

Op dit moment zijn er in het pand van het Gasthuis aan de Elisabethplaats huisartsen en een apotheek gevestigd. Die gaan medio 2017 verhuizen naar een nieuw gezondheidscentrum op het terrein gelegen achter Fitland in Gemert. Het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor een supermarkt en commerciële ruimten. Tevens komen er 24 luxe appartementen met grote buitenruimten voor een brede doelgroep. Op het voorterrein aan de Komweg is ruimte voor circa 50 á 60 parkeerplaatsen op maaiveldniveau. In het gebouw komen daar ondergronds of bovengronds nog extra openbare parkeerplaatsen bij.

De initiatiefnemers zijn op dit moment in gesprek met diverse partijen, waaronder Aldi, voor de vestiging van een supermarkt. Aldi heeft al langer de intentie om zich in Gemert te vestigen. De supermarkt heeft een ruimte met een oppervlakte van circa 1500 m². Voor de overige commerciële ruimten is circa 500 m² gereserveerd. Het centrum van Gemert kent op dit moment nauwelijks leegstand. Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan een extra supermarkt en commerciële ruimten.

Bij de planvorming is goed nagedacht over de routing en aansluiting op het bestaande winkelgebied. Er ontstaat een aantrekkelijk en leuk winkelstraatje dat een verbinding vormt met en parallel loopt aan de Nieuwstraat. Op die manier komt er meer traffic in het centrum. De Elisabethplaats wordt actief betrokken bij het centrum en het bestaande winkelgebied. Het vergroot tevens de leefbaarheid en het wonen in het centrum.

Er is gekozen voor een aantrekkelijke dorpse architectuur die goed aansluit bij de omgeving. Bas van de Laar, directeur van BL Huisvesting: “De voorgestelde architectuur heeft veel allure. Het wordt een mooi dorpsgezicht. Voor de bewoners betekent dit veel comfort en ruimte, zowel binnen als buiten. Én extra parkeerruimte in het gebouw. BL Huisvesting en Holding Van Helvoort zn. doen hiermee een krachtige investering in het centrum van Gemert.”

Na de verhuizing van de huisartsen medio 2017 start de sloop van het Gasthuis. Direct daarna wordt begonnen met de realisatie van het totale complex.

Gerelateerde artikelen: