Gemeente gaat voor heartbreak hotel liggen

De gemeente Dordrecht geeft vooralsnog geen toestemming voor de vestiging van gescheiden mensen en andere spoedzoekers in een kantoorgebouw dat vanaf volgend jaar leegkomt. 

AD De Dordtenaar bericht over de kwestie die gaat over de tijdelijke verhuur van een kantoorgebouw aan de Hellingen 21 in Dordrecht. Dat gebouw is nu nog in gebruik door de regionale GGZ-instelling Yulius, die per 1 januari vertrekt uit het pand dat in 2021 voor 4 miljoen euro werd gekocht door Flexx Investments. Op termijn moet het gebouw gesloopt worden ten faveure van een grotere gebiedsontwikkelig aan de Spuiboulevard, waarbij kantoren goeddeels plaatsmaken voor honderden nieuwe woningen. 

In de tussentijd had het bedrijf Divorce Housing het pand willen aanbieden als tijdelijke woonruimte voor jongeren en gescheiden mensen. Het bedrijft afficheert zichzef als "woonconcept, dat landelijk voorziet in snel beschikbare en betaalbare woonruimte voor een doelgroep die te maken hebben met een scheiding of relatiebreuk." Opdrachtgevers van Divorce Housing zijn particulieren, overheden, woningbouwverenigigen en beleggingsmaatschappiijen met leegstand vastgoed 

In dit geval wilde Divorce Housing in het pand aan de Hellingen 90 tijdelijke appartementen realiseren, varierend in grootte van 23m2 tot 91m2 en huurprijzen vanaf € 590,00, per maand inclusief gas, water en licht, wifi en schoonmaakkosten. Keuken, douche en toilet moeten gedeeld worden. 

Imiddels hadden zich al 380 spoedzoekers voor het Dordtse heartbreak hotel gemeld en zouden de bezichtigingen vanaf januari 2024 gaan plaatsvinden. De gemeente heeft hier echter een stokje voor gestoken en heeft de plannen afgekeurd. Er zou te weinig parkeerruimte zijn voor auto's en fietsen, iets wat wordt bestreden door Divorce Housing dat zegt te beschikken over 43 plekken in de nabijgelegen parkeergarage.  

De woordvoerder van de betrokken wethouder Marc Merx bevestigt de lezing in de krant. 'Ja, er is een omgevingsvergunning aanvraagd en die is afgewezen op grond van het gebrek aan parkeerplaatsen en fietsenstallingen. Binnenkort zal de gemeente in gesprek gaan over hoe nu verder. Dat wordt wat ons betreft een open gesprek. Het gaat om een belangrijke doelgroep.'

Laatste nieuws

Evenementen