Gemeente De Ronde Venen en marktpartijen eens over ontwikkeling woonwijk De Maricken fase 2 in Wilnis

Het college van B en W in gemeente De Ronde Venen heeft ingestemd met de ontwikkeling van fase 2 van woonwijk De Maricken in Wilnis.

Hiertoe hebben Alberta Schuurs, wethouder gemeente De Ronde Venen en marktpartijen Blauwhoed, BPD Ontwikkeling, Zondag Ontwikkeling, KlokGroep en Syntrus Achmea Real Estate & Finance op 1 februari de intentieovereenkomst ondertekend. Dit is het startsein voor het doen van een haalbaarheidsonderzoek.  

In totaal staan in De Maricken straks maximaal 978 woningen, evenredig verdeeld over fase 1 en 2. Om tot een breed gedragen gebiedsvisie te komen voor fase 2 is in de intentieovereenkomst vastgelegd dat marktpartijen, de gemeenteraad en de omgeving samen onderzoeken wat het gewenste woningbouwprogramma en de stedenbouwkundige opzet is. Het haalbaarheidsonderzoek voor fase 2 moet eind 2019 zijn afgerond.

De Maricken is een aanvulling op het huidige woonaanbod in Wilnis en De Ronde Venen. Het wordt een groene wijk met een ruime variatie in woningen. Ongeveer de helft van de woningen uit fase 1 is reeds bewoond of in aanbouw. De laatste woningen van deze 1ste fase worden naar verwachting in 2021 opgeleverd.