Gelderland: geen grootschalige woningbouw in Stroe

Er zijn geen plannen voor grootschalige woningbouw in Stroe. Dat zeggen Gedeputeerde Staten van Gelderland in reactie op de berichtgeving over het ruimtelijk perspectief van Vallei-Oost. De kaart met ontwikkelingsrichtingen voor de regio wordt ingetrokken.

De provincie heeft van minister De Jonge de taak gekregen om de verschillende ruimtelijke opgaven voor wonen, natuur, energie, landbouw en economie opnieuw in kaart te brengen. De druk op de ruimte in Gelderland is groot. In de Gelderse Vallei komen veel ruimtelijke vraagstukken samen. De provincie bracht daarom verschillende ontwikkelingsrichtingen in kaart. In Stroe in de gemeente Barneveld zou sprake kunnen zijn van de bouw van 25.000 woningen.

“Met het scenario voor wonen willen we verkennen welke kansen er zijn als we een deel van de verstedelijkingsopgave zouden moeten verplaatsen naar een ander gebied. Dit is geen concreet plan, maar slechts een denkrichting voor de toekomst”, aldus een woordvoerder van de provincie Gelderland. Gedeputeerde Staten trekken de kaart met de scenario’s in.

img
Redacteur
Profiel