Gebiedsontwikkeling Müllerpier in Rotterdam bijna voltooid

Met de start bouw van de 70 meter hoge woonicoon STACK is de gebiedsontwikkeling van de Müllerpier bijna voltooid.

De woontoren STACK is ontworpen door CONIX RBDM Architects. De toren met 85 woningen biedt ruimte aan ruime eengezinswoningen met tuin, overhoekse appartementen met grote balkons of terrassen en luxe penthouses. De oplevering van de eerste woningen staat gepland voor het laatste kwartaal van 2024.

Door de compositie van de blokken ontstaat er een mix van klein- en grootschaligheid met afwisselende hoogteniveaus.

Gebiedsontwikkelaars AM en Blauwhoed creëren samen met de gemeente Rotterdam een levendige woon- en werkomgeving. De afgelopen jaren heeft de Müllerpier een grote metamorfose ondergaan. Met ruim 550 woningen, een school en aanpalende bedrijvigheid is de pier van havengebied naar een nieuw aantrekkelijk woongebied getransformeerd. Met de toevoeging van het opvallende landmark STACK is na een periode van twintig jaar de gebiedsontwikkeling bijna voltooid.

VORM uit Rotterdam, is verantwoordelijk voor de realisatie van de woontoren.

Met realisatie van de laatste twee woonblokken, STACK en Dok & Kaai, is de Müllerpier straks voltooid. De Müllerpier is één van de pieren in het Lloydkwartier. Een gebied dat de laatste decennia een creatief dynamisch woon- en werkgebied is geworden. Met pakhuizen die nog refereren aan het verleden, eigentijdse woongebouwen, horeca hotspots en creatieve bedrijvigheid.