Frasers start bouw KAN Logistics Park in Bemmel

Frasers Property Industrial is begonnen met de ontwikkeling van KAN Logistics Park, een distributiecentrum op het eerder verworven brownfield op bedrijventerrein Pannenhuis in Bemmel.

KAN staat voor Knooppunt Arnhem Nijmegen en onderstreept de strategische ligging van het logistieke park met directe verbindingen voor nationaal en internationaal goederenverkeer. Het terrein ligt dicht bij spoor- en scheepsterminals, terwijl de aangrenzende A15 en A12 de grote Nederlandse steden verbinden met het Duitse Ruhrgebied en het Europese achterland.

KAN Logistics Park zal bestaan uit vier magazijnen die in twee bouwfasen worden ontwikkeld. De eerste fase wordt opgeleverd in het derde kwartaal van 2023 en omvat twee magazijnen met een totale oppervlakte van 29.900 m², een kantoorruimte van bijna 1100 m² en een mezzanine van 2400 m². In 2024, de tweede fase, worden de laatste twee magazijnen opgeleverd met een totale oppervlakte van meer dan 26.800 m², een kantooroppervlakte van bijna 1100 m² en een mezzanine van 1900 m². KAN Logistics Park wordt ontwikkeld op een brownfield terrein van meer dan 10 hectare en heeft een verhuurbare bruto vloeroppervlakte van meer dan 63.000 m².

Bij het ontwerp van het complex is rekening gehouden met de duurzaamheids-doelstellingen van Frasers. Een fotovoltaïsch systeem op het dak zal licht omzetten in elektriciteit en slimme meters het energieverbruik en de gebruikskosten helpen optimaliseren. Verder dragen verschillende groene zones met bijenvriendelijke bomen, kruiden en andere inheemse planten bij aan de biodiversiteit van het terrein. Frasers streeft naar het Breeam-NL certificaat ‘Very Good’.

Frasers ontwikkelt het complex in samenwerking met Over Engh Vastgoed en hoofdaannemer Hercuton (onderdeel van Janssen de Jong Groep).

Op de foto vlnr Niek van Genugten (Frasers), Maarten Bakker (Hercuton), Misja Bakker (Over Engh), Michel Gertzen en René Plenter (beiden Frasers)