Frasers Property Industrial koopt DC-ontwikkelingsproject in Lelystad

Frasers Property Industrial heeft een DC-ontwikkelingsproject in Lelystad gekocht van Amazone Real Estate. In januari 2024 gaat de bouw van het DC ter grootte van 36.402 m² onder de leiding van bouwbedrijf Goldbeck Nederland van start.

Het object is gelegen in de nabijheid van Amsterdam, de A6 snelweg en de Flevokust Barge Terminal. Het nieuwe logistiek complex zal bestaan uit twee units en is ontworpen in samenwerking met architectenbureau Convexarchitecten.

Unit A omvat een magazijn van 15.532 m², een mezzanine van 1.389 m² en een kantoor van 1.304 m². Unit B bestaat uit een magazijn van 15.656 m² met een mezzanine van 1.217 m² en een kantoor van 1.304 m². De 290 parkeerplaatsen voor auto's en 16 parkeerplaatsen voor vrachtwagens worden gelijkmatig verdeeld over de twee units.

Beide units zijn voorzien van vlakke vloeren en een vloerbelasting tot 60 kN/m², hiermee is het magazijn geschikt om geautomatiseerde opslagsystemen te ondersteunen en voor de opslag van zware materialen. Verder wordt er ook rekening gehouden met het welzijn van de werknemers, zo is er een dakterras en zijn er verschillende buitenrecreatiemogelijkheden, waaronder een barbecue-faciliteit.

Voor deze ontwikkeling in Lelystad streeft Frasers Property Industrial naar een Breeam Excellent-certificering. Het gebouw zal beschikken over PV-zonnepanelen, slimme meters, grijs watergebruik en een VRF-verwarmingssysteem om een efficiënt gebruik van hulpbronnen te garanderen. Andere duurzaamheidskenmerken zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s en groenvoorzieningen die de biodiversiteit ondersteunen.