Fidelity koopt twee woonzorgcomplexen

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund heeft woonzorgcomplexen De Loericker Stee in Houten en Schutsmantel in Bilthoven van Stichting Warande gekocht voor €30,5 mln. Met deze aankoop krijgt Fidelity International exposure in de groeiende woonzorgsector.

De woonzorgcomplexen met in totaal 175 zorgappartementen zijn verworven via een sale & leaseback transactie. Beide gebouwen worden langjarig teruggehuurd en komende periode door Warande grootschalig gerenoveerd. Hierbij wordt het aantal zorgplaatsen op beide locaties uitgebreid. Daarnaast werken Fidelity en Warande samen aan het verder verduurzamen van de complexen.

Warande biedt ouderen met een complexe zorgvraag zorg-, verzorgings-, verpleeg-, behandel- en woonmogelijkheden in Houten en op de Utrechtse Heuvelrug. Met deze sale & leaseback heeft Warande een partner gevonden die meedenkt over de vastgoedexploitatie en waarbij de bedrijfsvoering, mede ook door de verbouwing, verder kan worden geoptimaliseerd.

‘Demografische ontwikkelingen, met name vergrijzing, stuwen de groei van de woonzorgsector’, aldus Maarten Frouws, investment manager bij Fidelity International. ‘De beleggingsmarkt voor de woonzorgsector institutionaliseert en groeit al jaren. Ondanks het beperkte aanbod is de internationale vraag naar dit type beleggingsproduct onverminderd groot. We doen hiermee wederom een investering in een groeimarkt.’

Harry Finkenflügel, ceo Warande: ‘Warande staat de komende jaren voor een grote opgave inzake renovatie en nieuwbouw van haar vastgoed. Door de verkoop van de twee panden is Warande in staat in een relatief kort tijdsbestek deze opgave te realiseren.’

Fidelity International werd bijgestaan door Solid Attorneys, Marble Real Estate, SGS-Search, C2N en Deloitte Real Estate Tax. Warande werd geadviseerd door Capital Value en Pels Rijcken.