Fakton Capital in 2022 zelfstandig verder

Fakton uit Rotterdam zal per 1 januari 2022 Fakton Capital uit Amsterdam verzelfstandigen. Dit heeft Anne van Eldonk, voorzitter van het bestuur van Fakton Holding, dinsdagochtend bekendgemaakt.

Vanaf 2022 zal Fakton Capital onder een nieuwe naam verder gaan, onder leiding van Lars Rompelberg, Robert van Ieperen, Mathilde Dirven en Henk Harms. In PropertyNL Magazine nr. 2, dat vrijdag verschijnt, staat een gesprek met Robert van Ieperen en Henk Harms.

Van Eldonk zegt dat Fakton zich verder wil ontwikkelen als onafhankelijk expert in gebiedsontwikkeling-, vastgoed-, energie- en aanpalende waardeketens. ‘Wij willen Fakton Capital de ruimte geven om zich door te ontwikkelen als corporate finance boutique met een eigen investeringsplatform voor impact investing, tezamen met EarthY. Met alles wat we doen, willen we een betekenisvolle bijdrage leveren voor onze klanten en voor de maatschappij. Wij begrijpen zelf de samenhang met Fakton Capital heel goed, maar vooral de private kant van de markt wil strikte onpartijdigheid en onafhankelijkheid, zoals we dat bij Fakton Holding gewend zijn. We vinden daarom dat Fakton Holding en Fakton Capital meer impact kunnen hebben als zelfstandige organisaties. Met dit besluit versterken we de positie van Fakton als onafhankelijke, onpartijdige expert in complexe vraagstukken en bieden we onze klanten en de markt duidelijkheid’, aldus Van Eldonk.

Fakton Capital ging in 2014 in Amsterdam van start als dealmaker om kapitaal te structureren en te arrangeren voor complexe vastgoedtransacties. Robert van Ieperen: ‘Vanuit een zelfstandige positie kunnen wij beter inspelen op de toenemende vraag om met businesspartners eerder in de keten op risico gebieds- en vastgoedontwikkelprojecten te initiëren.’ Oprichter van Fakton Capital, Lars Rompelberg: ‘Als partners nemen we afscheid van Fakton Holding, in ons DNA zullen we altijd verbonden blijven.’ In de maart-editie van PropertyNL een gesprek met Anne van Eldonk over de nieuwe ontwikkeling.

Fakton Holding heeft in de nieuwe constellatie vijf partners: Aeisso Boelman (Fakton Consultancy en Fakton Valuation), Wouter van den Wildenberg (Fakton Energy), Erik Faber (Fakton Development), Peter van Bosse (Fakton Executives) en Anne van Eldonk (bestuursvoorzitter) Bovendien is er een partner Fakton Consultancy en Fakton Valuation: Joep Thomassen.