Eva Bienias directeur duurzaamheidsbeleid Heimstaden

Woningverhuurder Heimstaden benoemt de Nederlandse Eva Bienias als group director of environmental sustainability. In deze functie wordt ze verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid dat betrekking heeft op het milieu in alle landen waar Heimstaden actief is.

Bienias werkt op dit moment nog als sustainability manager bij Heimstaden Nederland. Ze start 1 februari 2024 in haar nieuwe, internationale rol. Ze is sinds 2020 bij Heimstaden Nederland actief. Daarvoor werkte ze onder andere als projectmanager bij Dura Vermeer, deed ze ervaring op als adviseur bij Triode voor onder meer Schiphol Airport en de gemeente Amsterdam en werkte ze bij woningcorporatie De Alliantie.

Als group director of environmental sustainability wordt Bienias verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van internationaal milieu- en klimaatbeleid. Zo wordt ze verantwoordelijk voor woningverduurzamingen, maar ook voor het reduceren van de klimaatimpact van het bedrijf zelf op operationeel vlak.

Eén van de doelstellingen van Heimstaden is om zijn CO2-uitstoot tegen 2030 met minstens 42 procent te verminderen. Dit is in lijn met de ambitie uit het Parijsakkoord om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5 graad Celsius.