Esther Akkerman naar Sector Healthcare bij Drees & Sommer

Onlangs is Esther Akkerman als Sector Leader Healthcare gestart bij Drees & Sommer.

In haar nieuwe functie gaat Akkerman (45) de sector Healthcare, onderverdeeld in ‘Care’ en ‘Cure’, in Nederland verdere invulling geven. Daarnaast zal zij zich vanuit haar positie in het managementteam bezighouden met business development.

Na haar studies Bouwkunde aan de HTS en TU Delft en een studie Rechten aan de Leidse universiteit heeft Akkerman zeer ruime ervaring opgedaan in zowel projectmanagement en conceptontwikkeling als in de sector Healthcare. Bij Syntrus Achmea acquireerde en ontwikkelde zij jarenlang zorgvastgoed. Bij Woonzorg, waarvandaan Akkerman de overstap maakte naar Drees & Sommer, ontwikkelde en implementeerde zij als programmamanager diverse succesvolle en waardevolle Senior Living Environments en verpleeghuisconcepten.

Drees & Sommer heeft een sectorale werkwijze; Healthcare is één van de sectoren. Weliswaar heeft het projectmanagement- en vastgoedadviesbureau in de afgelopen 50 jaar tal van Healthcare-projecten begeleid, Akkerman heeft de taak om de sector verder vorm te geven en uit te bouwen, in de breedte en de diepte.