Eigen Haard bouwt sociale woningen op voormalig terrein British School of Amsterdam

Waar vroeger de British School of Amsterdam (BSA) huisde, aan de Fred. Roeskestraat, gaat woningcorporatie Eigen Haard twee vrijstaande complexen met sociale huur en ouderenwoningen realiseren. De bouw start naar verwachting half 2025 en de eerste bewoners wonen er medio 2027.

De BSA verhuisde in het voorjaar van 2021 naar een nieuw pand aan de Havenstraat. Het schoolgebouw aan de Fred. Roeskestraat is inmiddels verwijderd, en de kavel heeft nu een tijdelijke inrichting.

In totaal komen er zo’n 180 woningen tussen wooncomplex De Fred en de Gerrit Rietveld Academie. De woningen worden in twee ‘blokken’ ondergebracht: blok A komt aan de kant van het Zuider Amstelkanaal en biedt appartementen voor ouderen. Ook komt hier een aantal kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie, gecoördineerd door de stichting OdenseThuis.

Blok B komt aan de kant van de Fred. Roeskestraat. Hier is op de begane grond een gezondheidscentrum beoogd met onder andere een huisartsenpraktijk. Verder komen hier reguliere sociale huurwoningen, die een aantal maanden vóór de oplevering via Woningnet zullen worden toegewezen. In beide gebouwen komen een aantal rolstoelwoningen, een gemeenschappelijke ruimte en een inpandige fietsenstalling.

De directie Zuidas heeft de bouwenvelop, waarin de uitgangspunten en randvoorwaarden voor de bouw van de woningen en de voorzieningen zijn opgenomen, in december 2022 vastgesteld. De gemeente heeft in het vierde kwartaal van 2022 concrete afspraken gemaakt met woningcorporatie Eigen Haard.