Eerste paal voor DC De Burght in Waddinxveen geslagen

De bouw van DC De Burght, een nieuw modern (agro)logistiek warehouse op BusinessPark Vredenburgh in Waddinxveen, is gestart.

DC De Burght heeft de laatste beschikbare kavel op het BusinessPark gekregen. De nieuwbouwontwikkeling DC De Burght is opgezet als één ontwikkeling, die door eenvoudige aanpassingen kan worden opgedeeld in twee units met ieder een volwaardig kantoor.

Het gaat om in totaal 26.030 m² waarbij maatwerk en ruimte voor diverse functies in de logistieke keten nog mogelijk is. “De bouw van DC de Burght is de eerste in een reeks van logistieke ontwikkelingen, de bouw van het volgende DC - DC A12 - staat later dit jaar gepland op Logistiek Park A12 en daarmee zijn beide gebieden volledig uitgegeven”, aldus Arnaud van der Eijk van Wayland Real Estate.

De units worden ontwikkeld met aandacht voor milieu en welzijn en worden hoogwaardig opgeleverd. Zo wordt het warehouse voorzien van 24 loadingdocks, een vrije hoogte van 10,5 meter en een ESFR sprinklersysteem. Verder worden er circa 10.000 zonnepanelen geplaatst. De kantoorruimte wordt voorzien van onder andere LED verlichting en een VRF installatie met verwarming en koeling. DC De Burght is bestemd voor agrogerelateerde ondernemingen.

Op het eigen terrein zullen 250 parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Grote logistieke bedrijven als Lidl, Zalando, Jumbo, NedCargo en Dachser hebben zich reeds gevestigd in de A12-corridor.