Edge levert Edge Amsterdam West op aan Hana Alternative AM

Edge heeft het uiterst duurzame herontwikkelingsproject Edge Amsterdam West (60.000 m²) opgeleverd aan de Koreaanse eigenaar Hana Alternative Asset Management.

Edge kocht het gebouw in 2012 met het ambitieuze doel om een nieuwe generatie van duurzame gebouwen te introduceren. Het resultaat is een gebouw dat niet alleen qua ontwerp, maar ook op het gebied van energieverbruik aanzienlijk is verbeterd. Zo voldoet Edge Amsterdam West aan de hoogste scores van welzijns- en duurzaamheidscertificaten en is het een stap in de richting van een carbon neutral toekomst. Edge Amsterdam West is opnieuw ontworpen door de Architecten Cie, het architectenbureau dat het oorspronkelijke gebouw heeft ontworpen in de jaren ‘70.

'Met Edge Amsterdam West heeft ons team op indrukwekkende wijze laten zien hoe we kunnen bouwen, terwijl we onze ecologische voetafdruk verkleinen', aldus Coen van Oostrom, oprichter en ceo van Edge. APG, ABP, Alliander, Intertrust Group, Signify en Boehringer Ingelheim nemen nog dit jaar het pand in gebruik. Kortgeleden werd bekend dat de Koreaanse eigenaar op zoek is naar een koper.

img
Redacteur
Profiel