Edge en 3W ontwikkelen nieuw hoofdkantoor DSM in Maastricht

3W en Edge ontwikkelen gezamenlijk een nieuw hoofdkantoor voor DSM door het samenvoegen van twee te transformeren gebouwen.

DSM gaat het wereldwijde hoofdkantoor verhuizen van Heerlen naar Maastricht. DSM heeft in nauwe samenwerking met vastgoedontwikkelaars Edge en 3W een nieuw en innovatief hoofdkantoor ontworpen dat volledig 'Paris-Proof’ is. Het gebouw zal in het laatste kwartaal van 2023 worden opgeleverd.

Het nieuwe hoofdkantoor komt in stadsdeel Wyck: dicht bij het treinstation en daarmee goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar toch midden in het centrum van Maastricht. De focus van het project ligt grotendeels op de renovatie en integratie van het historische monument de Ambachtsschool en de oude Euroscoop-bioscoop. Deze twee panden worden samengevoegd tot een hoogwaardige, gezonde werkplek van ongeveer 6500 m². Het oude karakter van de Ambachtsschool blijft deels behouden, in combinatie met veel natuurlijk licht en hybride werkplekken voor DSM-medewerkers van over de hele wereld.

DSM is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf dat vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaam leven. Het toekomstige hoofdkantoor in Maastricht moet een afspiegeling worden van deze waarden. Het is voor het eerst dat een Nederlands rijksmonument wordt omgevormd tot een pand dat voldoet aan de klimaateisen van Parijs. Met een slim ontwerp en constructie wordt het nieuwe gebouw energieneutraal en streeft het naar de hoogste duurzaamheidsclassificatie: BREEAM Outstanding, dat wordt toegekend aan milieuvriendelijke gebouwen die het welzijn van de gebruikers bevorderen.

Daarnaast zullen open ruimtes, een biofilisch design en een dakterras deel gaan uitmaken van de herontwikkeling van de twee gebouwen en worden oude elementen op natuurlijke wijze gecombineerd met nieuwe. Deze gezonde omgeving moet de medewerkers verleiden in en rond het gebouw samen te komen en contacten te leggen.