EQT Exeter verhuurt in Apeldoorn aan Pon Logistics

EQT Exeter heeft haar nagelnieuwe logistieke centrum in Apeldoorn verhuurd aan Pon Logistics, onderdeel van mobiliteitsfamiliebedrijf Pon Group. 

Het nieuwe onderkomen bevindt zich aan de Woudhuizermarkt 77 op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn. De van oorsprong Zweedse vasgoedbelegger EQT Exeter liet er een modern en uiterst duurzaam logistiek centrum realiseren dat in juni van dit jaar werd opgeleverd. 

De totale perceeloppervlakte bedraagt 43.625 m². De vloeroppervlakte van het warehouse, dat 24 laaddocks telt, bedraagt ca. 22.800 m². Daarnaast is er 250 m² kantoorruimte en 2.200 m² mezzanine.

In de Apeldoornse vestiging zal Pon Logistics alle werkzaamheden binnen haar domein uitvoeren: van warehousing tot handling en e-fulfilment voor zijn klanten. Daarnaast voldoet dit pand aan alle duurzaamheidsnormen en vertrouwt Pon Logistics voor de energievoorziening op onder andere zonnepanelen en warmtepompen.  De nieuwe locatie zal op termijn de bestaande vestiging in ’s-Heerenberg vervangen.

Het pand is vijf keer zo groot als de vestiging in 's-Heerenberg, waardoor er meer mensen kunnen werken. Bovendien zorgt de centrale ligging nabij de A1 en A50 ook voor een betere bereikbaarheid voor de werknemers. Het sluiten van het pand in ’s-Heerenberg betekent niet dat werknemers daar zonder baan komen te zitten. Iedereen krijgt de mogelijkheid om mee te verhuizen.

Pon Logistics verzorgt al decennialang de logistiek voor meerdere Pon bedrijven, waarvan Volkswagen sinds jaar en dag de bekendste is. Sinds 10 jaar verzorgt Pon Logistics naast de vertrouwde Pon bedrijven, ook de logistiek voor externe bedrijven en heeft hierin een brede klantenkring opgebouwd, in meerdere branches en markten. Het nieuwe pand moet de groei van de logistieke dienstverlener ondersteunen.

JLL begeleide de transactie namens de verhuurder. Pon Logistics maakt gebruik van haar eigen in-house makelaar.