Dudok breidt DC Rotterdam uit tot 90.000 m²

Dudok Logistiek Vastgoed gaat zijn distributiecentrum aan de Makassarstraat 1 in Rotterdam uitbreiden tot 90.000 m² logistieke bedrijfsruimte.

Dudok Logistiek Vastgoed gaat zijn distributiecentrum aan de Makassarstraat 1 in Rotterdam uitbreiden tot 90.000 m² logistieke bedrijfsruimte.

Op korte termijn start Dudok met de ontwikkeling van de tweede uitbreiding van 15.000 m². Deze uitbreiding omvat 3 units inclusief mezzanine en kantoorruimte. Het betreft de tweede uitbreiding van het reeds bestaande distributiecentrum van circa 60.000 m². De eerder aangekondigde eerste uitbreiding van circa 15.000 m² is reeds in voorbereiding en langjarig verhuurd aan Broekman Logistics.

Voor de realisatie van fase II van de uitbreiding zal het bestaande kantoorgebouw van circa 3400 m² worden gesloopt om ruimte te maken voor hoogwaardige logistieke bedrijfsruimte. De verwachte oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2017. Na afronding van de nieuwbouw heeft het multi-tenant distributiecentrum een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 90.000 m² en is het bij oplevering volledig verhuurd.

Het distributiecentrum is gelegen op Distripark Rotterdam Maasvlakte, een park ontworpen voor grootschalige distributie- en opslagactiviteiten. Het Distripark is centraal gelegen tussen de containerterminals van Maasvlakte 1 & 2 en beschikt over directe achterlandaansluitingen door middel van spoor, weg en water.