Dream Industrial verwerft logistieke portefeuille van Clarion

Dream Industrial heeft een portefeuille met 31 logistieke objecten in zes landen overgenomen van Clarion Partners Europe.

De portefeuille, die de afgelopen vier jaar door Clarion is opgebouwd, beslaat in totaal meer dan 827.000 m2. Het gaat om vastgoed in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje en een enkel object in Slowakije en Tsjechië. De waarde van de activa bedraagt in totaal € 882 mln. De portefeuille is volledig verhuurd aan een scala van bedrijven.

Dream verwacht op termijn te kunnen intensiveren, aangezien sprake is van 95.000 m2 niet bebouwde grond. “Deze overname past in de strategie van Dream Industrial om hoogwaardige activa toe te voegen in een sterk Europees industriële markten, terwijl de kwaliteit, schaal en diversificatie van de portefeuille wordt verbeterd”, aldus Bruce Traversy, verantwoordelijk voor de investeringen van Dream Industrial REIT. “De transactie biedt een unieke kans om de Europese expansiestrategie van Dream Industrial te versnellen.”

Clarion Partners Europe werd bij de transactie geadviseerd door JLL, CBRE en Goodwin Procter. Dream Industrial werd geadviseerd door TD Securities, Greenberg Traurig en Osler, Hoskin & Harcourt.

img
Redacteur
Profiel