District West gaat voor smart bij Lighthouse project Amsterdam

District West, een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International, kiest voor de technologie van bGrid om kantoorgebouw Lighthouse op District West in Amsterdam Sloterdijk duurzaam en wat energie betreft ‘smart’ te maken.

Daarmee wil District West de ESG-doelstellingen voor deze kantoorontwikkeling behalen. Matthijs Bakker van APF International: “Al bij de start van deze ontwikkeling staat ESG met stip op één. District West biedt niet alleen uitstekende faciliteiten, maar focust in het bijzonder op het welzijn en comfort van haar huurders. Door District West smart te maken met bGrid, kan hier nog beter in worden voorzien.”

Lighthouse wordt een toekomstbestendig en energiezuinig multi-tenant gebouw. Door de toepassing van de bGrid technologie kunnen huurders het energieverbruik beter controleren en automatisch aansturen, om zo aanzienlijke besparingen te realiseren.

Wouter Kok van bGrid: “We hebben er vanaf het begin bewust voor gekozen om naast onze software die we in een Microsoft-omgeving ontwikkelen, ook verantwoordelijkheid te nemen voor de hardware. Dat was geen voor de hand liggende keuze. Onze visie is dat je honderd procent zeker moet weten welke sensor waar hangt om harde data te realiseren. Alleen dan kun je opdrachtgevers echt helpen als het ESG en comfort van de gebruiker betreft.”