Dirkzwager Legal & Tax kiest voor kantoor ART in Arnhem

Dirkzwager Legal & Tax heeft een langjarig huurcontract getekend voor 6.400 m² kantoorruimte, inclusief ondergrondse parkeerplaatsen, in het nieuwe gebouw ART, gelegen naast het centraal station van Arnhem.

ART is een kantoor van de ontwikkelcombinatie van ABC Vastgoed en BTB Group, verenigd in Podium 26 Arnhem. Het gebouw, een ontwerp van Venhoeven CS Architecten, voldoet aan de strenge Parijse klimaatdoelstellingen. ART telt meer dan 10.000 m² aan kantoren, flexibele werkruimten, vergaderfaciliteiten en een restaurant op de begane grond. Op de bovenste verdiepingen wordt een beperkt woonprogramma gerealiseerd. De bouw staat gepland voor de eerste helft van 2024, met de verwachte oplevering in de tweede helft van 2026.

Dirkzwager is de voornaamste huurder met 6.400 m², de overige ruimtes zijn reeds verhuurd of in optie. Dirkzwager kiest naar eigen zeggen voor ART vanwege haar duurzaam karakter, de aangename en inspirerende werkomgeving en de uitstekende bereikbaarheid via het openbaar vervoer.

Oorsprong

De oorsprong van ART ligt in een prijsvraag die in 2017 werd uitgeschreven door de Nederlandse Spoorwegen (NS), in nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem. Het doel was om een innovatieve ontwikkeling te stimuleren die de stedelijke omgeving van Arnhem zou verrijken. Het gebouw ART is het laatste grootschalige nieuwbouwvolume in het centrum van Arnhem, direct naast het door UN Studios ontworpen -onder leiding van architect Ben van Berkel- centraal station.

Doldersum Vastgoed heeft Dirkzwager in deze transactie bijgestaan als adviseur.