Delta sluit overeenkomst over ontwikkeling nieuw hoofdkantoor in Dordrecht

DORDRECHT - Delta Development Group heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Multi Vastgoed en Heijmans Vastgoed voor de ontwikkeling van hun nieuwe hoofdkantoor in Dordrecht. Het betreft een kantoorgebouw van circa 4500 m[sup]2[/sup] bvo kantoorruimte inclusief parkeerplaatsen op Businesspark Amstelwijck te Dordrecht, direct gelegen aan de A16. Delta wordt eigenaar van het kantoorpand en zal circa 1000 m[sup]2[/sup] vvo kantoorruimte zelf in gebruik nemen.

DORDRECHT - Delta Development Group heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Multi Vastgoed en Heijmans Vastgoed voor de ontwikkeling van hun nieuwe hoofdkantoor in Dordrecht. Het betreft een kantoorgebouw van circa 4500 m2 bvo kantoorruimte inclusief parkeerplaatsen op Businesspark Amstelwijck te Dordrecht, direct gelegen aan de A16. Delta wordt eigenaar van het kantoorpand en zal circa 1000 m2 vvo kantoorruimte zelf in gebruik nemen.

De overige 3000 m2 vvo zullen te huur worden aangeboden. Hierover vinden op dit moment diverse gesprekken plaats en de verwachting is dat deze op korte termijn zullen worden afgerond. In het 4e kwartaal van dit jaar zal worden gestart met de bouw. Oplevering van het kantoorgebouw zal in het 4e kwartaal van 2008 plaatsvinden.
'Door de groei van onze organisatie is ons huidige kantoorpand te klein geworden en wij waren al een tijd op zoek naar nieuwe huisvesting. Wij wilden graag in Dordrecht blijven vanwege de centrale ligging en ook omdat hier onze basis ligt. Op Amstelwijck hadden wij de mogelijkheid ons eigen kantoor vorm te geven wat geheel voldoet aan onze wensen en goed aansluit bij de nieuwe cultuur van ons bedrijf', aldus Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group.
Het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw is afkomstig van Van Heerden & Partners architecten uit Den Haag, die eerder al een kantoorgebouw op Amstelwijck ontwierp. Met de komst van het hoofdkantoor van Delta zal het aanzicht van Amstelwijck, gezien vanaf de A16, definitief worden bepaald door twee zeer hoogwaardige kantoorgebouwen met elk een eigen identiteit. Met deze ontwikkeling realiseren Multi en Heijmans het derde kantoorgebouw op Businesspark Amstelwijck. Eerder berichtten Multi en Heijmans al over de realisatie van een kantoorgebouw van 3500 m2 alsmede een kantoor c.q. bedrijfsruimte van circa 1600 m2.
Ooms Drechtsteden en DTZ Zadelhoff Rotterdam zijn belast met de verhuur van het kantoorgebouw en alle overige toekomstige ontwikkelingen in Amstelwijck.
In totaal is er op Amstelwijck ruimte voor 70.000 m2 kantoren en 35.000 m2 bedrijfsgebouwen. Eerder vestigden zich hier Trust International (computerrandapparatuur) en Infra Safety Services (beveiligingsinstallaties voor spoorbouw en -onderhoud).