Delin Property breidt uit met distributiecentra in Rotterdam en Roosendaal

Delin Property heeft namens haar Nederlandse fonds twee distributiecentra (totaal 24.200 m2) verworven in Roosendaal en Rotterdam. 

 

Het betreft het distributiecentrum van Wrist Klevenberg Ship Supply NL aan de Bunschotenweg 56-58 in de Rotterdamse Waalhaven, gekocht van een particuliere eigenaar. Het pand van 11.700 m² doet dienst als hoofdkantoor, magazijn en logistiek centrum. Het huurcontract loopt tot 2028. Volgens het Kadaster bedraagt de koopsom met ander onroerend goed € 15,85 mln.

De tweede aankoop betreft een magazijn van 12.500 m² in de Borchwerf-hub van Roosendaal. Delin Property ontwikkelde twee activa op het perceel, waarvan de eerste al eerder door het Delin Property’s Dutch Logistics Fundond werd verworven. Nu is ook de tweede aankoop afgerond. Het pand is voor 10 jaar verhuurd aan een Nederlandse dochteronderneming van logistiek dienstverlener Ziegler Group.

Met deze aankopen groeit het fonds naar 11 objecten met een totale waarde van bijna € 400 mln. Delin Property streeft voor het Dutch Logistics Fund naar een portefeuille van €600 à € 700 mln, waarin het samen met institutionele beleggers uit Duitstalige landen investeert.

Er is, zo zegt CEO Rob Reiskin van Delin Property, in Nederland een tekort aan moderne warehousing om te voldoen aan de sterke vraag van huurders. Die onbalans zal volgens hem in de nabije toekomst aanhouden.

Voor wat betreft de transactie in Rotterdam: De Lobel en Partners adviseerde de verkoper, een particuliere belegger. Ploum Rotterdam Law Firm stond de verkoper juridisch bij. Koper werd begeleid door GT Law (juridisch) en SGS (technisch).

img
Redacteur
Profiel