De Vrije Blick koopt Park Boswijk voor 45 miljoen euro

De Bredase woningbelegger De Vrije Blick heeft 286 woningen en de grond gekocht in het voormalige seniorencomplex Park Boswijk in Doorn.

Woningcorporatie Woongoed Zeist heeft de appartementen en het terrein eerder deze week verkocht aan Park Boswijklaan 200 Doorn, een entiteit van De Vrije Blick. De Bredase Belegger had al een aantal particuliere appartementen en het dienstcentrum in het complex in haar bezit.

Park Boswijk is een woon/zorgcomplex uit de jaren 70 waarbij de serviceappartementen deels werden verhuurd en deels in eigendom waren van particulieren, gekoppeld aan verplichte servicekosten en erfpacht.

Om de risico’s voor de exploitatie te omzeilen werd het complex vanaf 2014 in etalage gezet. In aanloop naar de verkoop werd de serviceflat grootschalig gerenoveerd. Helemaal rimpelloos ging de transitie naar een nieuwe toekomst voor het complex niet. Met name particuliere eigenaren verzetten zich lange tijd tegen de verkoop. De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaf vorig najaar toestemming voor de verkoop door Woongoed met als voorwaarde dat een derde van de woningen ook de komende tien jaar in het betaalbare huursegment blijven vallen.

Uit de voorlopige (nog niet geheel verwerkte) gegevens van het Kadaster blijkt dat De Vrije Blick 45 miljoen euro op tafel legde voor de woningen en het terrein.

De Vrije Blick Vastgoed beheert een groeifonds met onbepaalde looptijd: De Vrije Blick Vastgoed Coöperatief U.A.  Het fonds investeert in Nederlandse huurwoningen, zowel met eigen geld als geld van derden. Daarbij richt het fonds zich zowel op het acquireren van zowel nieuwbouwprojecten als (her)ontwikkelingsprojecten.

Heston Finance, Bond Advocaten en Core Notariaat adviseerden de koper. Voor de aankoop verstrekte BerlinHyp langjarige financiering.