De Jong en Prowinko halen Dior naar Amsterdam

Christian Dior huurt ten behoeve van de formule Christian Dior Couture 600 m², gelegen op de begane grond, eerste- en tweede verdieping in het monumentale gebouw Dam 2.

Na 15 jaar onderzoek naar meer kwaliteit in binnenstad zijn de winkelbeleggers De Jong Groep, Prowinko en Emro er in geslaagd Dam 2 te verhuren aan Dior Courture van het luxemerk LVMH. Geert de Keizer van De Jong Groep ziet de komst van Dior als een begin van een trend naar een meer internationale koopomgeving, die al was ingezet met de upgrading van De Bijenkorf (die afgelopen maand een nieuwe eigenaar kreeg) en komend jaar tot meer verhuur aan topmerken zal leiden. 

De mogelijkheid voor de komst van Dior naar een van de bekendste locaties van Nederland ontstond doordat ABN Amro de huur opzegde, omdat de bank zich door de digitalisering niet meer zulke prestigieuze locaties kan veroorloven. 

Het object is gelegen aan Dam 2 in Amsterdam tegenover de Bijenkorf. De komst van Dior beantwoordt aan dit streven om meer kwaliteitswinkels naar het centrum te trekken.

Verwacht wordt dat dit de start is van meerdere merken uit het hogere segment die zich in de binnenstad van Amsterdam willen vestigen de komende jaren. Christian Dior Couture maakt deel uit van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), ’s werelds grootste conglomeraat van luxe producten.

B&O Retail vertegenwoordigde de huurder in deze transactie, McDevitt vertegenwoordigde de verhuurder, De Jong Groep, Prowinko en EMRO