Dak van Panattoni-dc helpt Ikazia Ziekenhuis CO2-neutraal te worden

Distributiecentrum Panattoni Park Heerlen gaat vanaf volgende maand zowel de lokale huurder JD Sports als de externe organisatie Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam van groene stroom voorzien.

Sunrock transformeerde de 65.000 m² dakoppervlakte van het duurzame distributiecentrum in Heerlen tot een zonne-energiesysteem dat vanaf november operationeel zal zijn. Naast huurder JD Sports en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam maken straks ook zo’n tweeduizend omwonenden en het bedrijf Froster uit Waalwijk gebruik van de zonne-energie afkomstig van het dak van het distributiecentrum. Zo krijgt het BreeamNL-Very Good gebouw ontwikkeld door Panattoni een duurzame extra functie voor meerdere partijen.

JD

Huurder van het distributiecentrum in Heerlen, JD Sports, is een sportmoderetailer met circa 3300 winkels in 38 landen. De modeketen heeft een sterke focus op milieubewustzijn en maatschappelijk  verantwoord ondernemen. Het zonnedak van het distributiecentrum van JD Sports is een belangrijke mijlpaal in de inzet van JD Sports voor duurzaamheid. Voor de JD Group is dit de grootste installatie van zonnepanelen op eigen dak tot nu toe.

Volledig duurzaam

Naast zonne-energie van het dak van Panattoni Park Heerlen heeft het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis ook een overeenkomst voor de levering van zonne-energie gesloten met Euro-Rijn uit Rotterdam. De opbrengst uit de zonnedaken van beide gebouwen is samen goed voor ruim 30% van het totale elektriciteitsverbruik van het ziekenhuis.

De overige 70% van de elektriciteit die het Ikazia Ziekenhuis gebruikt, is afkomstig van windmolens. Het Rotterdamse ziekenhuis is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat op deze manier, met behulp van een extern zonnepark, zijn bedrijfsvoering 100% verduurzaamt.